Ozon ile Diyabetik Yara Tedavisi

ileDr.Zeynep Avşar

Ozon ile Diyabetik Yara Tedavisi

Ozon tedavisi günümüzde bağışıklık güçlendirmeden romatizmaya, kalp damar hastalıklarından allerjiye, akciğer problemlerinden yaşlanma etkilerini geciktirmeye kadar birçok alanda uygulandığı gibi diyabette de oldukça başarılıdır. Ozon ile diyabetik yara tedavisi çoğu vakada başarılı bir şekilde sonuçlanır.

Ozon ile Diyabetik Yara Tedavisi Nasıl Yapılır?

Üç oksijen atomundan oluşan ozon damar yolu açılıp hastanın kanı özel cam şişelere alınıp ozon gazıyla karıştırılıp tekrar hastaya verilmek suretiyle uygulanır. Kanla birlikte vücuda giren ozon oksijene dönüşür. Hemoglobinin oksijen taşıma kapasitesini artırır, antioksidan sistem üzerinden vücuttaki serbest radikallerin atıkların atılımını kolaylaştırarak detoks etkisi de oluşturur. Ozon diyabet hastalığının hastalık mekanizmaları üzerine etkili olduğu için hastalık ve komplikasyonları üzerinde en etkili tamamlayıcı yöntemlerdendir.

Ozon, şeker hastalarında hücresel metabolizmayı artırarak yoğun egzersiz etkisi oluşturur, hücre zarının şekere geçirgenliğini artırarak şekerin hücreler tarafından kullanılmasını ve böylece şekerin düşmesini sağlar. Ozon tedavisi diyabet hastalarında kan şekerini düşürdüğünden ve hücrelerin, dokuların oksijenlenmesini artırdığından dolayı katarakta, nöropatiye, kılcal damar hasarına yol açan sorbitolü azaltır. Diyabet hastalarında vücutta oluşan yaralar çok zor iyileşir. Bunun sebebi de kan şekerinin yüksek seyretmesine bağlı oluşan kılcal damar hasarları, sinirlerde harabiyet, yeterli oksijenlenmenin olmamasıdır. İşte ozon tedavisi şekeri düşürüp, dolaşımı rahatlatıp, sorbitolü azaltıp, oksijenlenmeyi artırarak diyabetik yaraların çok daha kısa sürede iyileşmesini sağlar.

Diyabetik Ayak Yaralarında Ozon Tedavisi Kullanımı

Diyabet hastalarında en sık görülen yaralar diyabetik ayak yaralarıdır. Bu hastaların tedavisinde majör ozon dediğimiz kan ozonlamasının yanı sıra ozon torbalama dediğimiz yöntemi de kullanmaktayız. Hastanın klinik durumuna göre haftada 2-3 gün en az 10-12 seans damar yolundan cam serum setlerine 100 cc kan alıp ozonlayıp tekrar hastaya kanını geri verme ve diyabetik ayak yarası olan bacağına torba geçirerek özel düzeneklerle hastanın diyabetik yarasının üzerine direk ozon gazını uygulayarak işlem yapılmaktadır. Ozon ile diyabetik ayak tedavisi olduktan sonra oldukça iyi iyileşmeler olduğu literatürde de yer almıştır.

Diyabet Nedir? Diyabetik Yaralar Neden Olur?

Diyabet vücudumuzdaki pankreas organının yeterli insülin salgılayamaması veya salgılanan insülinin etkisiz olması sonucu besinlerden kana geçen şekerin kullanılamaması ve buna bağlı olarak şekerin yükselmesi ile giden metabolik bir hastalıktır. Genetik özellikleri olmasına rağmen beslenme hataları ve yaşam tarzı da diyabetin ortaya çıkmasını kolaylaştıran faktörlerdir. Aşırı karbonhidrat, hazır, işlenmiş gıda tüketimi, hareketsiz yaşam tarzı, stres bazı insanlarda zamanla bel çevresinde genişlemeye, obeziteye, insülin direncine ve diyabete yol açmaktadır. Kanda şekerin yüksek olarak dolaşması damar sistemlerinde tıkanıklıklara yol açmaktadır. Kontrolsüz uzun yıllar devam eden şeker hastalığına bağlı olarak bütün vücutta komplikasyonlar olmaktadır. Diyabetik retinopati, diyabetik nefropati, kalp damar problemleri, nöropati, diyabetik yaralar ve özellikle de diyabetik ayak bunlardan bazılarıdır. Diyabet hastaları sinirlerdeki harabiyete bağlı olarak acıyı hissedemeyebilirler. Özellikle ayaklarda rahat olmayan ayakkabı giyimine ve hijyene dikkat etmemeye bağlı açılabilecek yaralar konusunda çok dikkatli olunmalıdır. Bu yaralar gerekli tedaviler ve bakım yapılmazsa parmakların, bazen ayağın kesilmesine kadar giden vahim sonuçlara yol açabilir.

Eğer sizin de diyabetik yaralarınız varsa ve ozon tedavisi olmak istiyorsanız Erzurum Uzm. Dr. Zeynep Avşar kliniğinden randevu alabilirsiniz. Randevu numarası ; 0505 476 12 91 (09:00-19:00 saatleri arasında arayınız.)

Yazar hakkında

Dr.Zeynep Avşar administrator

Bir cevap yazın